INFO

Tarjoamme kestävän kehityksen matkailupalveluja ympäri vuoden. Olemme mm. Suomen luomumatkailuyhdistys – ECEAT* Suomi ry:n jäsen.

Lomanviettoa ja yöpymisiä erämaiden laidalla historiallisen Askan kylän tuntumassa kirkasvetisen Valkeaisenjärven rannalla valtatie 78:n varressa, 24 kilometriä Puolangalta pohjoiseen. Järven rannat ovat lähes luonnontilaisia.

Levon ja hiljaisuuden ohella on mahdollisuus retkeillä (esim. UKK-reitti noin 10 kilometrin päässä Siikavaaralla) ja harrastaa muuta luontoa säästävää liikuntaa, kuten saunomista ja savusaunomistakin omalla rannalla, uintia, soutelua, pyöräilyä, kalastusta, sienestystä ja marjastusta suurilla metsä- ja suomailla. Ratsastustila 7 kilometrin päässä Puolangan suuntaan tarjoaa palvelujaan. Askan kesäteatteri sijaitsee 3 kilometrin päässä.

Kesällä kahvila pihassa. Talvella ekosähköllä 3 kilometriä pitkä valaistu latu pihasta, luistinrata, avanto ja pihanuotio.

Järjestämme ohjelmapalveluja muiden matkailuyritysten kanssa, mm. retkeilyä ja koira valjakkoajoa, lumikenkäilyä. Suomussalmen matkailupalvelut ovat 70-150 kilometrin etäisyydellä, esim. Martinselkonen, Raate, Hossa. Kajaanista 120 kilometriä ja Oulusta 150 kilometriä hyväkuntoisia teitä.

Joulupukki poroineen saapuu revontulien saattelemana, jos kilttejä ollaan!

 *ECEAT (European Centre for Ecological and Agricultural Tourism) edistää ja kehittää ympäristövastuullista matkailua, joka tukee luomuviljelyä, luonnon- ja ympäristönsuojelua, kestävää maankäyttöä, kulttuuriperinnön ja -maisemien suojelua sekä maaseudun ekologisia toimeentulomahdollisuuksia.

Askan Erämajat, Pudasjärventie 217, 89200 Puolanka, puh. +358 40 866 7817, email. info@aska.fi